Program

flagga_danmark Lördagen den 4 april

Avresa från Köpenhamn med SK 935 kl 12.25
Ankomst till San Francisco kl 14.45
Avresa från San Francisco med UA 576 kl 19.00
Ankomst till Los Angeles kl 20.32

flagga_usa Söndagen den 5 april 

Morgonpromenad på området där jag bor och i omgivningarna tillsammans med Lena
Besök på Los Angeles Museum of the Holocaust
Lunch på Erewhon
Eftermiddagspromenad i omgivningarna
Besök på Farmers Market och The Grove
Middag med Lena och Ine på Veggie Grill

flagga_usa Måndagen den 6 april

Los Angeles Hop-on, Hop-off Tour
Detta blev en hel dags sysselsättning – ändå hann jag inte med den blå linjen (Universal Studios)
Jag inledde med röda linjen till Chinese Theatre där jag bytte till den lila (Downtown) och efter ett stopp vid Staples Center hoppade jag på igen. Tillbaka vid Chinese Theatre återvände jag till röda linjen och åkte hem via Beverly Hills och Rodeo Drive – välkända ställen här i stan, men jag gick inte av. Att stiga av bussen, se det man vill och sedan stiga på igen tar väldigt långt tid.
Kvällens mat inhandlades på Erewhon, mitt nya favoritställe för hälsosam mat.

flagga_usa Tisdagen den 7 april

Los Angeles Hop-on, Hop-off Tour
Heldag på olika bussar idag också. Men jag har fått se mycket! Inledde med röda linjen där det blev kort stopp på Hollywood Boulevard så jag passade på att ta mig en titt på Dolby Theatre där filmens värld bänkar sig varje år. Sedan rullade bussen vidare till Rodeo Drive och där var det byte till gula linjen som tog mig ut till Santa Monica. Härligt att få se vattnet igen! Nytt bussbyte gjordes där och jag hoppade på gröna linjen ner till Venice Beach, Marina del Rey och Fisherman´s Village.
Idag var bussarna med synkroniserade, men tiden rullade på ändå.
Jag gick hemifrån vid nio och kom hem strax innan klockan fem.
Kvällens mat tog jag med mig hem från Veggie Grill. Det är en restaurang som kan räknas till en snabbmatskedja, men det är bara det att de serverar hälsosam mat i kubik.
Bombay Bowl köpte jag idag och de tyckte att de hade sölat med att ge mig maten så jag fick en kupong för en gratis måltid nästa gång. I love the United States of America!

flagga_usa Onsdagen den 8 april

Målet i min aktivitetsklocka är varje dag 18.000 steg – hemma som bortrest.
De 18.000 stegen pep ungefär prick klockan 12. När jag skriver detta är klockan 19:48 och det står 32.357 steg.
Klockan påstår också att jag avverkat 24,48 kilometer.
Idag har jag varit runt i området där jag bor. Vatten, frukt och lite andra småsaker inhandlades på Whole Foods och på Ralphs, en gigantisk matvaruaffär – det finns två alldeles i närheten – blev det chiafrön och efter det ett par snabba besök på 99-cent-store och Trader Joe´s – där kom jag ut med ett par påsar hampafrön att ta med hem.
Sedan har jag varit på Erewhon och handlat en flaska juice. Den förpackas i glasflaskor och det är USD 1,50 pant på dem, men de är så snygga att jag tänker ta hem dem. Carob nibs köpte jag där också för att ta hem. Carob kan liknas vid choklad, men gör mindre åverkan på min kropp.
Jag har också promenerat till Beverly Center och där kom jag i samspråk med expediten på Godiva – jag handlade inget – som tipsade mig om att gå upp på parkeringen för att få bilder på Hollywoodskylten och Los Angeles Downtown. Min kamera kommenteras flera gånger om dagen. De undrar vad jag tycker om att ta bilder på, hur stort/långt objektivet är och om jag är en paparazzifotograf.
Dagen avslutades med biobesök på The Grove. Filmen jag såg heter Woman in Gold och det är Helen Mirren som har huvudrollen. Filmen, som är baserad på en verklig händelse, handlar om en judinna som efter mycket om och men fick tillbaka en dyrbar tavla som nazisterna hade tagit. Tavlan hänger idag på ett museum i New York. Filmen utspelar sig i Los Angeles och Wien.
Kvällens middag kom från Veggie Grill. Jag hade ju en gratis måltid att hämta ut därifrån.
Vädret idag har varit det bästa hittills, men det är väääldigt kallt på morgonen – det kan omöjligt vara över 10 grader – och en stund in på förmiddagen. Solen har skinit från en klarblå himmel och eftersom jag brände mig i V-ringningen i måndags vände jag ett linne fram och bak. Vinden är kall och över det hade jag en tröja så det såg inte så konstigt ut som det låter.

Notering 1: En grej som jag inte varit med om här innan:
– om man har egen kasse med sig till Whole Foods får man 10 cents avdrag på notan.
Notering 2: Här kan man köpa presentkort med American Express som utställare. Du laddar ett AmEx-kort med pengar och ger bort – precis som vi laddar ett SF-kort med några hundralappar kan man här ladda AmEx så att gåvomottagaren kan köpa vad han eller hon vill. Valfrihet, mina vänner, VALFRIHET!

flagga_usa Torsdagen den 9 april

Idag har det inte blivit fullt så många steg som igår, men aktiviteterna har inte saknats.
Jag tog bussen rakt norr ut till Hollywood och hoppade sedan på tunnelbanan och åkte till Universal City och CityWalk. Det är ett promenadstråk utanför Universal Studios där butiker och restauranger trängs.
Lunchen avåts på Bubba Gump. Det är tredje gången jag testar den restaurangkedjan.
Första gången var i Tokyo i maj/juni 2014 och det var himmelriket efter att ha ätit japansk mat en tid.
Andra gången var några månader sedan när jag var i Honolulu på födelsedagsresa. Det var ok, men inte lika bra. Har för mig att maten serverades på plasttallrikar. Idag var det däremot gott igen! Räkor är det som i huvudsak serveras på Bubba Gump, men jag, som fick en glutenfri meny, hade mindre att välja bland och det blev lax, men jag var sugen på det och det gick ner – alltihopa!
Efter lite shopping i diverse butiker tog jag tåget söderut och steg av på Union Station, som är sista stoppet på den röda linjen (Downtown). Där promenerade jag över gatan till Los Angeles Plaza Park och Pueblo och syndade med två kulor klass från Ben & Jerry. Alldeles bredvid ligger Olvera Street, den gata som anses vara den äldsta i stan, Los Angeles födelseplats. Gatan kantas av torgstånd med mexikanska prylar.
När jag var klar där tog jag tåget igen ett par stationer och steg av vid Pershing Square, tog några bilder och hoppade sedan på bussen hem.
Kvällens mat skulle ha varit något från Vegan Glory, men jag orkade inte gå fler steg nu så det stannade vid den korta rundan till Whole Foods salladsbuffé där det finns femtioelva sorter att välja bland – båda kalla och varma grejer.
Det är för övrigt väldigt lätt att leva gluten- och mjölkfritt här. I mataffärerna är utbudet otroligt stort och man är ingen utomjording om man någonstans påtalar att man inte äter det ena eller andra. I Sverige däremot ses vi som besvärliga, fåniga och tramsiga.

flagga_usa Fredagen den 10 april

22.115 steg står det på klockan idag. Det är ganska bra det också tycker jag! Å ändå har jag åkt buss ett par vändor. Jag har varit i Beverly Hills och fönstershoppat på Rodeo Drive idag. På parallellgatan Beverly Drive shoppade jag där emot på riktigt. Jag fann att det ligger en Lulumon-butik där och de är världsbäst på träningskläder som känns som en andra hud, så jag gick lös där …
Till Beverly Hills tar det en dryg timma att gå, men jag sparade benen och gick en bit och tog sedan bussen. Den tog jag också halvvägs tillbaka och stannade till vid Vegan Glory och åt lunch. Därifrån gick jag hem. Stan är stor (jag har hört någonstans att ytan är lika stor som Skåne), man kommer liksom inte som i Malmö till stadsgränsen hela tiden, men häromkring hittar jag ganska bra tycker jag. Jag har koll på de stora gatorna och i vilken ordning de kommer och busslinjerna och hur man hittar vilka som går vart är verkligen väldigt bra. Så komplicerat livet var innan Internet kom – jag har studerat Metro.net innan jag givit mig ut och sedan hoppats på att jag ska ha det fotografiska minnet med mig.
Det blev ett biobesök till idag också. While We’re Young med Ben Stiller och Naomi Watts. Den har premiär i Sverige i maj, men det är inget ni behöver springa benen av er för att se.
Kvällens måltid avåts på Veggie Grill. Suveränt ställe!

flagga_usa Lördagen den 11 april

Avresa från Los Angeles med UA 235 kl 18.00
Ankomst till San Francisco kl 19.23

flagga_usa Söndagen den 12 april

Lunch hemma hos med familjen Haag i Moraga
Lätt shopping i San Francisco

flagga_usa Måndagen den 13 april

Bussutflykt till Ghiradelli Square och Fishermans Wharf
Avresa från San Francisco med SK 936 kl 17.35

flagga_danmark Tisdagen den 14 april

Ankomst till Köpenhamn kl 13.15

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s